Choose your language:

Norsk Deutsch English

Bon/Scotch Om Bandet


Bon Scotch (tidligere «Sit on This») ble til under høyst tvilsomme omstendigheter mot slutten av ei kasse med whiskey. Dette er i og for seg ikke så ulikt måten det nå til årskomne svenske broderbandet AB/CD ble til.

Tre av bandets medlemmer hadde lenge drøftet ideen om et coverband. Henholdsvis Alfgus Romeo, Drill Screwed og Brun Scotch. Dette fordi deres daverende bandprosjekter var såpass seriøse og tregtflytende at det kunne være godt med en liten avveksling.

Så altså mot slutten av ei novembernatt i 2006 kom planene på bordet.

Alfgus Romeo reiste seg opp fra stolen og forkynte følgende ord: "Jeg tror nå at tida er inne for å dra på seg kortbuksa og skoleveska å dra ut på roaden".


Drill Screwed forkynte at han nå var klar som et speilegg til å ta ansvar for bøtter og lokk. "Man skal da for pokker ha det litt gøy med spellinga også!"


Brun Scotch på sin side slo neven i bordet og brølte ut: "Nå gjør vi det faen meg!!!"


Bassisten Dark Higains gløttet forsiktig bort fra sofaen og mumlet noe i retning av "Javel, da forventes det vel at jeg skal basse å prøve å holde lydbildet i vater som vanlig". Han hadde helt rett og han var et must. Det skulle jaggu ei stødig hånd til for å holde igjen den overivrige machotrioen som nå sto rundt bordet og skreik urgamle AC/DC fraser ut i natta med hver sin flaske Bells i neven.


Ideen var jo først og fremst å gjenskape det fantastiske 70 talls drivet og råheten som bare AC/DC kunne levere på den tiden. I og med at både Alfgus og Scotch hadde vært svorne AC/DC fans siden tenårene falt det seg mest naturlig å ta sats i den retningen. Eneste problemet var nå at lineupen manglet det kanskje aller viktigste elementet. En overdådig stødig og rå rytmegitarist. Dette var en absolutt nødvendighet for å få fram det trøkket og og karismaen som skulle til for å gjengi moderbandets storhetsepoke.


Bandet gikk og sparket i stein noen uker og var en smule fortvilet over dette siste store hinderet. Så nær penger, snus og mus, men likevel så fjærn. Så en sein søndagskveld på Jammen på Garage i Bergen sto han der. Altså oppe på scenen, godt foroverlent og med god knekk i knærna. Mannen hamret løs på gamle Chuck Berry slagere så jallet i hele lokalet. Han hadde glimt i øye og sneip i munnviken og he could play his guitar, just like to ring in a bell. Bandet huket tak i ham så fort han kom ned fra scenen, og for pokker: Boogie Bjønn Talkum var klar som et fly til å kle på se rollen som Malcolm.

Så, lineupen var nå komplett! Tidenes kleineste coverband ble født!2006-2022 © Swollen Balls Productions. Ingen rettigheter.  |  Personvernerklæring  |  E-post: 
Norsk Deutsch English

Special thanks to Annette Brenner for german translation, and Siân Kristin Phillips for english translation.